Activiteiten

KAJAK OP DE OURTH

Kajakken op de Ourthe

Eerlijk gezegd is het ontdekken van de regio vanaf het water TOP. De ideale maanden zijn van november tot april, want anders loop je het risico op een dieptepunt. Met mijn 7-jarige zoon gingen we zonder problemen het water in Maboge in met onze eigen opblaasbare kajak. Als je liever wat meer avontuur wilt, ga dan het water in bij de dam van Nisramont. Plezier gegarandeerd. Er zijn ook verschillende organisaties die u kunnen begeleiden en / of kajaks kunnen huren.

Ardennen-avonturen
Brandsport Adventure
Buitencentrum
Wildtrails Basecamp

HET SPELPARK

HET SPELPARK

Ben je in de regio met kinderen? Een doorgang in het wildpark lijkt ons dan een noodzakelijke doorgang. Het park ligt zeer dicht bij het huis (let op met de te verwachten helling), zeer toegankelijk en goed onderhouden. U gaat er geen uren doorbrengen maar een bezoek aan wolven, wilde zwijnen, herten etc. is altijd prettig voor de kinderen.

HET MOULIN DU WEZ GEITENHUIS

HET MOULIN DU WEZ GEITENHUIS

la Chèvrerie du Moulin du Wez ligt verscholen tussen beek en bossen op 6 km van La Vue. In deze sfeer van rust kunt u de boerderij bezoeken. Kinderen vinden het geweldig en voelen zich daar welkom. Ter plaatse en volgens het ritme van de seizoenen vindt u in de boerderijwinkel verschillende soorten kaas, appelsap van de boerderij, honing en enkele lokale producten. Heel lokaal, aan te bevelen.

MTB (ELEKTRISCH OF NIET)

MTB (ELEKTRISCH OF NIET)

Persoonlijk zijn we geschikt voor elektrisch mountainbiken omdat La Roche-en-Ardenne sowieso behoorlijk bergachtig is. Dat gezegd hebbende, het maakt niet uit of je voor elec kiest of niet, de regio is zeer geschikt om per mountainbike te bezoeken. Vol routes, vol mogelijkheden. Ga voor uw verhuur naar Peter van SoWatt, hun service en fietsen zijn van topklasse.

BRASSERIE ACHOUFFE

BRASSERIE ACHOUFFE

Als u, net als wij, graag de beroemde bieren van de Lutin Marcel wilt proeven, bent u waarschijnlijk ook geïnteresseerd om te ontdekken hoe Brasserie d'Achouffe eruitziet en om meer te weten te komen over zijn fabricage-geheimen. We hebben getest, opnieuw getest en opnieuw getest.

WANDELINGEN TE VOET

WANDELINGEN TE VOET

Wij zijn geschikt! Als je een wandelaar bent zoals wij, weet dan dat er verschillende langeafstandswandelroutes door La Roche gaan, zoals de GR14, de GR57 maar ook de GTA. Officieel kun je niet in het bos slapen, maar als je respectvol bent, heb je geen probleem. Anders zijn er ook grote aantallen wandelingen en eenvoudigere wandelingen. Bij het VVV-kantoor dat heel dicht bij het huis is, zullen we je alles vertellen.

Chlorofyl park

SPEELPLAATSEN

De speeltuinen zijn het hele jaar toegankelijk. Onze favoriet is niettemin die van wildpark op de top van het Deister-plateau. (Pas op, het is pal naast La Vue maar het is een sportieve rit, zo niet met de auto) Een ander groot voordeel is dat van de Chlorofyl park. De website is niet geweldig, het is een beetje verder (+/- 20 min) maar het park eerlijk gezegd bovenaan, voor jong en oud.

LAND GOLF

Golfen tussen dieren is mogelijk! De boerderij van Monville heet u welkom op een golfbaan van 1700 m met 12 holes. Een paar startende uitleg en dan ga je voor 2 uur plezier. Dus trek je laarzen aan voor een spelletje met vrienden of familie, de kinderen zullen er ook zijn.

TOUWCURSUS, VIA FERRATA, DEATHRIDE

Een fan van sport-avontuurlijke activiteiten? Kijk dan vooral wat onze onderstaande vrienden te bieden hebben. Er is iets voor iedereen. Touwenparcours in het bos, 4x4-safari's, boomklimmen, via ferrata, speurtochten met GPS (geocoaching), abseilen, deathride, zipline, etc.

Ardennen-avonturen
Brandsport Adventure
Buitencentrum
Wildtrails Basecamp

Raften

Deze "wilde" wateractiviteit vereist een sterke waterstroom en wordt daarom aanbevolen in de periode van november tot april, in groepen van 5 tot 10 personen.

Meer informatie:
Ardennen-avonturen
Brandsport Adventure
Buitencentrum
Wildtrails Basecamp

DOWNHILL QUADBIKE

We hebben nog niet getest maar het staat vermeld in onze verlanglijst. Meer info op wildtrails.

het treintje

Het circuit van het treintje laat je La Roche en zijn omgeving ontdekken. Ze vertellen je de geschiedenis van La Roche, zijn kasteel en zijn legendes. Duur: 35 tot 40 minuten.

wat vissen

We weten niet echt wat het is, maar we zien in ieder geval overal vissers. We raden je aan om eens een kijkje te nemen bij deze gids

KERSTMARKT

Om ten volle te genieten van de echte wintersfeer, vergeet dan niet de markt van Roche-en-Ardenne te bezoeken. Hoewel de markt in La Roche zich steeds meer ontwikkelt, is de kerstmarkt in Durbuy voorlopig nog ongeëvenaard. In Durbuy vind je nog steeds voordelen van ambachtslieden, kerstverhalen maar ook een ijsbaan. In ieder geval is overwinteren in de regio leuk.

GEKKE TROFEE VOOR GROEPEN

Het concept van Wildtrails Crazy Trophy is heel eenvoudig. Met het team van Wildtrails wordt vooraf een compleet programma opgesteld, geheel aangepast aan uw groep. Verschillende activiteiten worden gecombineerd om een balans te vinden tussen ontspanning, competitie, teamgeest en uitdaging.

HEILIGE MARGARETKAPEL

Deze kapel klampt zich vast aan de shisteux-helling en is in traditionele 16e-eeuwse stijl gebouwd door de provoost van Laroche. Er is een houten beeld van Sainte-Marguerite uit dezelfde periode. Een legende zegt dat de kapel op een bron is gebouwd en dat deze de waterreservoir van het feodale kasteel van La Roche heeft bevoorraad, een waterreservoir dat er nog steeds is. De Sainte-Marguerite wordt aangeroepen door zwangere vrouwen zodat de bevalling zo goed mogelijk verloopt.

MINIGOLF

2 plaatsen in La Roche voor minigolf. We hebben nog niet getest maar het ziet er goed uit. Meer informatie bij het toeristenbureau van La Roche.

SPELEOGIE

A priori zijn er verschillende plaatsen waar u speleologie kunt proeven. Persoonlijk hebben we de indruk dat Marc Couke's Adventure Valley het beste organiseert. Wees echter voorzichtig, het is een echte sportieve expeditie door de natuurlijke grot, uiteraard onder begeleiding van een ervaren gids! Tijdens het bezoek abseil je naar de laagste kamer van de grot tot je bij het water komt.

MUSEUM VAN DE SLAG OM ARDENNEN

Laten we duidelijk zijn, het Museum van de Slag om de Ardennen is waarschijnlijk niet de reden waarom je speciaal naar La Roche komt. Dat gezegd hebbende, het museum bevindt zich in de voetgangersstraat van de stad, op 5 minuten van La Vue, en een goede reden om een kijkje te gaan nemen. Het is in ieder geval het grootste museum van het Ardennenoffensief, 1500m2 expositie met diorama's, voertuigen, wapens, etc.

TENNIS

We komen misschien niet naar de Ardennen of La Roche om te tennissen, maar voor wie dat wil, is hier de link naar waar de banen zijn.

ACTIONZONE BUITENPARK

Het outdoorpark actionzone ligt iets verder weg omdat het tussen Malmedy en Saint-Vith ligt (+/- 50 min van La Vue). Dat gezegd hebbende, vindt u er verschillende "Fun & Adventure" activiteiten. Met paintball, paintball voor kinderen (vanaf 7 jaar), bubblefoot, arrow tag en interactieve speurtochten is er voor elk wat wils.

POTTENBAKKERIJ

Vind de gebaren van weleer, de sensaties, de emoties of de geuren die het leven van de bakker, de slager, de apotheker, de monniken,… maar ook van de heren van La Roche en hun boeren accentueerden. La Roche-en-Ardenne heeft een attractie die iedereen zal aanspreken: De zandstenen van La Roche… ..De Ardennen na verloop van tijd.

PARAGLIDING / PARAGLIDING

We hebben het nog niet gedaan, maar staan op onze verlanglijst. Er is inderdaad een paraglidingclub in La Roche.

HET GIDSENBUREAU

Het gidsenbureau organiseert activiteiten op het gebied van Fauna (bever, das, insecten, herkenning van vogelgezang, etc.), wildcrafttechnieken (vuur maken volgens overlevingstechnieken, een schuilplaats bouwen, wild koken, etc.) zoals Paleo (een kamp bouwen zoals in de goede oude tijd)

PAINTBAL

Zin in een paintballsensatie midden in de bossen van Roche-en-Ardenne? Vind je vijand, houd het hoofd koel, verstop je achter bomen en verover de vlag van de tegenstander. Bij Ardennes Aventures hebben ze een bos speciaal ontworpen voor paintball, gevuld met natuurlijke obstakels zoals bruggen, holen, enz.

DE PHANTOM BERTHE DE LA ROCHE

De geest van Berthe, dochter van de graaf in de 10e eeuw, wandelt elke avond van 11 juli tot 22 augustus 2020 langs het feodale kasteel van La Roche-en-Ardenne. Als je meer wilt weten over de geest, bezoek dan zijn pagina wikipedia.

ZWEMBADEN

Als de Ourthe niet genoeg is om je af te koelen, hier zijn de adressen van de zwembaden van La Roche.ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF & PROMOTIES

  LA VUE
  Avenue de Villez 53
  6980 la Roche-en-Ardenne
  Belgie
  welcome@lavue.be

  © Auteursrecht La Vue 2021